сряда, 4 юли 2018 г.

СВОБОДАТА - ТЯ Е В БЕЗСМЪРТИЕТО - ТИ СИ ОТКРИВАТЕЛЯТ НА ПЪТЯ



Пътуването из Мирозданието е задача на Душите. Те трябва сами да открият своя личен път през вселените. Чрез пътя, който избират да изминат, Душите постигат опознаването на Битието на Създателя. Те са Негово творение, но за да Го познаят, трябва да напуснат Първоизвора и да изучат Божието Битие посредством енергиите и ритъма на безбройните светове. Чрез пътуването си те откриват нови измерения от Същността на Твореца. 
Душите са израз на Светлината и Любовта на Създателя. При своето преминаване през световете те носят енергиите на първичната Светлина и първичната Любов. Във високите измерения с лекота изразяват Същността на Създателя, но при слизането им в по-ниските честоти този процес се затруднява. Всяка Душа има право на избор до къде да слезе в ниските светове. Нейно право е да остане само във високите селения. Ако направи този избор, има възможност да опознае малка част от Същността на Създателя си. След дълъг престой във високите обиталища Душата може да промени плана си и да продължи пътуването си към по-ниските измерения. 
Когато избере да опознае в пълнота Мирозданието и да почерпи знание от цялостното Битие на Твореца, завърналата се в Първоизвора Душа, става висш Сътворител, с възможност да създава нови вселени – т.е. да разширява Творението. По тази причина пребиваването във всички съществуващи светове е цел на голяма част от Душите. 
Тези, които в момента са в плътната материя в човешки тела, са приели след еони да бъдат Сътворители на нови светове. Придобитите опитности в дългото им пътуване в Битието на Твореца са свещен дар за Него. 
Вие, настоящите земни хора, сте носители на такива Души. Те са избрали програми в плътната материя и в човешки тела, за да внесат Светлина и Любов във вашия свят, като повишат неговата вибрация. Сега безброй Души са в ниските зони, за да ги изведат от тъмнината и да одухотворят материята. Целта е никога повече в Творението да не съществуват тъмни светове, жестокост и насилие. 
Осветляването на множеството заблуди и премахването им от човешкото съзнание е сложен, но изключително важен процес. Глобалното съзнание е сбор от всички човешки съзнания. Мислите, чувствата и разбиранията за смисъла и същността на Битието, които преобладават в този момент, определят развитието на вашия свят – той може бързо да се развива или да стагнира. Това зависи от всеки човек. Вие вкупом сте творците на глобалното съзнание и променяте или не променяте своя свят. В каква посока се движи глобалното съзнание зависи от всеки човек. 
Винаги сме ви казвали, че сте отговорни за мислите, чувствата и действията си. Поведението ви като човешки личности подпомага или затруднява Душата в развитието по пътя. В човешките светове вие сте инструментът на Душата. Прераждането е било включено за поправяне на погрешните разбирания и действия. В Мирозданието не съществува закон за наказание или насилие над Душите. Да се включи причинно-следственият закон се е наложило след появата на човешките общности в ниските измерения. Причините за тъй нареченото „зло“ са единствено в човешката природа, а не в Душите, които са в човешки тела. Когато цялото Творение бъде освободено от светове, в които за Душите са необходими човешки тела, лошото ще изчезне окончателно. Вие сте, които творите живота – той е такъв, какъвто го сътворите. Всеки човек трябва да стигне до това разбиране и да внесе положителна промяна в живота си. Добрите пътища са много. Ще ги откриете чрез собственото си търсене. Не очаквайте промяната да дойде отвън. Не очаквайте някой Велик Учител да ви промени отвътре – Той може да ви даде насоките, но не може да извърши промяната вместо вас. 
Същността на Божието Битие се съдържа в Душите ви. Знанието за смисъла на съществуването – също. Няма по-важно от това, да търсите пътя към себе си, към истинската си същност. Това е смисълът на земния живот. Носители сте на Божественото, но не вярвате в това и не Го търсите в себе си, а навън. Това е основен проблем на човечеството, откакто то съществува в ниските зони на Творението. Сегашните времена са свещени и ви предстои да отключите собствената си същност. Това ще се случи на повечето от вас. Процесът е постъпателен – не става чрез чудеса. Откакто във вашия свят директно навлезе енергията от Първоизвора, 
се наблюдава желание у много хора да опознаят същността си. Поставете си за цел да намирате време за оставане в самота и тишина, за да се съсредоточавате в себе си. Нека светът навън си шуми – вие опознавайте собствения си свят. Той е много по-смислен, богат, интересен и красив от външния. 
В човека има четири неща, които според мен са неизменни и които всъщност съставляват човека. Те са: човешкият дух, човешката душа, човешкият ум и човешкото сърце. Те са постоянни неща, с които човек и на Земята, и на Небето, в онзи свят като съществува и като не съществува – все с него вървят заедно. Това е човекът. Това са Божествени качества, които отличават човека… Когато говоря за духа, аз разбирам творчеството; когато говоря за душата, разбирам простора; когато говоря за ума, разбирам светлината; а когато говоря за сърцето, разбирам всички ония блага, които човек може да изпита. Човек има право да се стреми към тях, но трябва да бъде много внимателен. 

Всеки сам трябва да открие вътрешния път. Основен ключ е Безусловната Любов. Тя твори спокойствие, радост и необходимост от служене. 

В Любовта всичко е красиво. В нея няма никакви противоречия. Един ден, когато хората се развият, те ще обуздаят всички инстинкти, които съществуват в разните животни, и ще разберат в какво стои Любовта. Любов е, когато помагаш; щом не помагаш, това не е Любов. Съществата горе мислят как да избавят човешката душа – това е Любов. А човешките души ценят тази Любов на Съществата – това е Обич.



Ще получите всичко, което ви е необходимо, и всичко, което желаете, когато отключите собствената си Божествена същност. Вашият вътрешен Бог е, който ще осъществи правилните ви желания. Това няма да е онзи далечен Бог, в който вярвате и когото молите да ви осигури добър живот. Първо, стигнете до вярното разбиране кой живот е добър – тогава ще ви стане много по-лесно. Безсмислените ви желания и стремежи ще отпаднат. Пътят навътре ще ви отведе до истинското удовлетворение. Всеки ден внасяйте по малко Светлина навътре в себе си, за да стъпите на Добрия Път! 
Успех!
Багрина Кларк

3 коментара: