понеделник, 29 юли 2013 г.

СИЛАТА НА ПОЗИТИВНОТО ГОВОРЕНЕ - ПЕТА ЧАСТ


Всеки човек е ваш учител 

В училището на живота, можете да се поучите от всяка една случка и всеки човек да стане ваш учител. Мислете за преживяванията си като за кодирани съобщения, чието послание е: "Има нещо, което трябва да научите, за да растете и да се развивате." Добър пример за това е болестта. Когато настинете или хванете грип, Вселената иска да ви каже: "Намали темпото! По-спокойно, отдели време да се вглъбиш в себе си. Трябва да си починеш и да обърнеш внимание на вътрешния си свят." Ако откликвате на тези съобщения, Вселената ще се задоволи само с някое смушкване, за да й обърнете внимание. Но ако пренебрегвате леките намеци, животът ще се обърне срещу вас, ще настъпи криза. Най-важните уроци на живота ви ги преподават другите хора, особено най-близките ви - родители, деца, любим(а), съпруг(а), колеги. В тези близки взаимоотношения вие получавате най-ценните уроци - за любовта, саможертвата, благородството и снизхождението. Често пъти най-значимите уроци идват от най-трудните хора или ситуации.

Погледнете живота си. Откъде идват повечето ви проблеми? Какъв е вашият отговор на това предизвикателство? Вместо да се ядосвате или разстройвате, благословете въпросния човек или ситуация. Призовете Висшата мъдрост да ви разкрие смисъла на преживяното и да ви поведе към изцеление. Всяко житейско преживяване ви оставя някаква особена дарба.
Трябва само да я поискате и дарбата ще бъде ваша. 

Твърдения 


1. Всеки човек е мой учител. 

2. Научавам по нещо ценно от всеки човек, когото срещна. 

3. Ликувам, че ми се дава възможност непрекъснато да израствам в любовта. 

4. Няма лоши преживявания - само поуки. 

5. Божията мъдрост открива скрития смисъл на всяко мое преживяване. 

Думи за размисъл 

"Животът е училище. Защо да не вземем диплома?"

ПоговоркаЗемен рай 


Често си задаваме въпроса: "Какво мога да сторя аз, за да се възцари мир и хармония на света." Отговорът е ясен – пренесете рая на земята. Да създадете рай на земята означава да залеете със светлина вашия свят, като превърнете ежедневието в нещо свещено. Извървеният духовен път ви е въоръжил с принципи, които да ви ръководят във всекидневния живот. Сега е моментът да се въплътите изцяло в тези принципи, докато всяка част от живота ви стане проявление на Божествената любов. В древни времена онези, които искали да работят върху духовното си развитие се оттегляли от света - влизали в манастири и обители. Но нашето призвание сега е да се потопим изцяло в света, за да преобразуваме и изцелим планетата. Отредено ни е да живеем на този свят, без да му принадлежим. Когато приложите духовните качества към всекидневието си и други хора ще направят същото. Постепенно ще установите, че този процес е верижна реакция, чрез която една по една душите ни и целият свят преживяват духовно прераждане. Ликувайте, защото времето на събуждането е близо. 


Твърдения 


1. Чрез мен Безкрайният разум да върши мисията си на земята. 

2. Всяко мое преживяване ме приближава до Бога.

3. Висшата мъдрост намира проявление във всички страни на всекидневния ми живот. 

4. Вътрешното ми спокойствие обгръща цялата планета. 

5. Животът ми е съвършен пример за принципа на Божествената любов. Според вярата ви 

Колко пъти сте утвърждавали някое мечтано благо (удовлетворяваща връзка, по-добра работа, нов дом и т.н.), но така и никога не сте го получили? Така е, защото дълбоко в себе си сте мислели, че не го заслужавате. В каквото вярвате то ви се дава. Представете си Вселената като един океан. Може да черпите вода от океана и с чаена лъжичка, и с ведро. На безбрежния океан му е напълно безразлично какъв съд ще използвате или колко вода ще налеете.

Той има повече запаси, отколкото някога ще ви потрябват. Големината на съда, който сте взели определя количеството вода, което ще получите. Ще имате онова, което можете да поемете дълбоко в сърцето си. Запитайте се: "С какво черпя аз от Вселената? Дали с чаена лъжичка, с ведро или с четиридесетлитров бидон? Как съм стигнал до решението какъв съд да използвам? Какво мисля, че заслужавам?" Вселената иска да задоволи всяка ваша нужда. А вашата задача е да откриете и трансформирате онези убеждения, които ви ограничават и ви пречат да приемете полагащото ви се по рождение благо. За да успеете в това, трябва да се научите да обичате себе си така силно, както Бог ви обича. Когато постигнете любовта към себе си, успехът, напредъкът и благосъстоянието ще се разкрият пред вас.


Твърдения 


1. Заслужавам да получа безграничните блага на Вселената. 

2. Искам да наследя Божията любов и благодат.

3. Променям и трансформирам убежденията, които ме ограничават.

4. Заслужавам да напредна и да преуспея. 

5. Заслужавам да бъда щастлив. Заслужавам любов. 

Думи за размисъл 

"Те могат, защото мислят, че могат." 

Вергилий

(следва)

Дъглас Блох

Няма коментари:

Публикуване на коментар